Închideți

Dacă folosiți website-ul Cersanit înseamnă că sunteți de acord să utilizați fișierele cookies. Unele dintre acestea ar putea fi deja salvate în folderul din browserul dv. Mai multe informații puteți găsi în documentaţia noastră pentru fișiere cookies

Lista de produse

Deşi baia este, de obicei, camera cea mai mică din locuinţă este cel mai dificil de păstrat curăţenia. Și igiena din baie nu este numai o problemă de estetică – ci, mai presus de toate, o problemă legată de sănătate.

Cercetătorii americani au descoperit că, de asemenea un duş poate fi un habitat pentru bacteriile - Myctobacterium avium – care cauzează boli de plămâni. Acestea stau pe capul duşului şi sunt împrăştiate după pornirea apei. Oamenii de ştiinţă recomandă capetele de duş din metal (pe ele trăiesc mai puţini agenţi patogeni), precum şi să aşteptaţi un minut după deschiderea robinetului, înainte de a direcţiona apa către corp.

Bacteriile care trăiesc în vasul de toaletă se propagă liber în întreaga baie. Când trageţi apa, bacteriile sunt împrăştiate la o înălţime de cel mult 1.5 m şi, când cad, se aşează pe prosoape, periuţe de dinţi, chiuvetă şi robinete. Nu sunt eliminate integral prin închiderea vasului de toaletă, deoarece bacteriile pătrund prin spaţiile dintre vas şi scaun.

De asemenea, apropiata vecinătate a unei chiuvete de o toaletă are unele consecinţe. Când este trasă apa la toaletă, microbii pot fi răspândiţi pe o suprafaţă de până la 1.5 metri. Dacă nu doriţi să vă expuneţi accesoriile de baie la contactul cu bacteriile din vasul de toaletă, păstraţi-le într-un dulap cu uşile închise.